O MENI

Spoznajte me

Andreja Avberšek

Širimo znanje.

Nove izzive sem pred letom dni našla v širjenju svojega bogatega znanja na področju upravljanja blagovnih skupin. V svojem podjetju izobražujem in svetujem tako trgovcem kot tudi proizvajalcem na vseh področjih povezanih z upravljanjem blagovnih skupin.

Pred tem sem sedem let nabirala izkušnje na področju upravljanja blagovnih skupin na različnih delovnih mestih v Poslovnem sistemu Mercator. Kot direktorica sektorja za upravljanje blagovnih skupin za Slovenijo sem bila odgovorna za pripravo vseh vlog, strategij ter kratkoročnih in dolgoročnih taktik za vse blagovne skupine. Karierno pot sem začela leta 2006 s samostojnim vodenjem blagovne skupine. Več izzivov sem našla z odhodom na Hrvaško, kjer sem bila pomočnica prokurista za nabavo in marketing. Več let sem izkušnje nabirala kot vodja strateškega projekta Upravljanje blagovnih skupin za celotno Skupino Mercator. Moje delo je obsegalo razvoj standardnih orodij in metodologij za učinkovito in uspešno upravljanje blagovnih skupin ter implementacijo le-teh v redni delovni proces nabave, marketinga in maloprodaje.

Znanje pridobivam na domačih in tujih strokovnih konferencah, ki se jih redno udeležujem in tudi sodelujem. Za strokovno revijo IN Store redno pišem tudi strokovne članke. V okviru Akademije Finance sem izvedla uspešno strokovno delavnico Upravljanje z blagovnimi skupinami. Z veseljem se odzovem na novinarska vprašanja s področja upravljanja blagovnih skupin.

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani sem diplomirala iz Ekonomije, smer management in organizacija. Za svoje diplomsko delo z naslovom Ženske na vodilnih managerskih položajih v delniških družbah v Sloveniji (empirična analiza) sem prejela posebno priznanje podjetja Planet GV za izbrano strokovno oziroma raziskovalno delo s področja ženskega managementa. Leta 2008 sem zaključila 1. Mednarodno poslovno akademijo Mercator.

Prosti čas namenjam športnim aktivnostim, kulinaričnim razvajanjem, raziskovanju skritih kotičkov sveta, branju poezije in strokovne literature ter novim doživetjem. Zadnje čase se posvečam tudi pisanju spletnega dnevnika.

Rada imam življenje trenutka.