Piškotki

Pravilnik o spletnih piškotkih (cookies)

Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako portal categorymanagement.eu uporablja piškotke in piškotkom podobne datoteke.

Na portalu categorymanagement.eu si prizadevamo svojim uporabnikom vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Poznavanje, kakšne vsebine uporabnike zanimajo in kaj pri nas iščejo, nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni za delovanje spletne strani?

Večina spletnih strani uporablja piškotke, ker so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in nastavitvami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in funkcionalnosti, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Poleg same funkcionalnosti spletne strani tako podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost in aktualnost posameznih vsebin, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Kako spremenim nastavitve piškotkov?

Na desni strani je ikona Zasebnost. S klikom na ikono se vam odpre stran, kjer lahko kadarkoli spremenite svoje nastavitve glede piškotkov na portalu categoryconsulting.eu.

Izdano: 1.9.2013