Izjava o zasebnosti

Splošno

Podjetje Dobra ideja d.o.o. (v nadaljevanju upravljavec), ki upravlja s portalom www.categoryconuslting.eu (v nadaljevanju portalom), se zaveda pomembnosti varovanja vaših osebnih podatkov in zasebnosti, zato z vsako posredovano informacijo ravna skrbno.

Področje varstva osebnih podatkov v Sloveniji sistemsko ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04), ki določa pravice, obveznosti, načela in ukrepe, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika pri obdelavi osebnih podatkov.

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov spoštuje vašo pravico do zasebnosti, in sicer na način:

  • osebni podatki so informacije, ki ste jih upravljavcu posredovali prostovoljno in mu s tem dovoljujete njihovo obdelavo;
  • osebnih podatkov, ki mu jih boste posredovali, upravljavec ne bo nikoli uporabil brez vašega privoljenja in jih kakor koli posredoval ali dal v uporabo tretjim osebam ter jih kakor koli drugače uporabil v nasprotju z zakonom;
  • od vas ne zahteva in tako ne upravlja z občutljivimi osebnimi podatki, ki so definirani v Zakonu o varstvu osebnih podatkov;
  • posredovane podatke bo upravljavec uporabljal zakonito in samo za namene povezane z njegovim poslovanjem, to je za potrebe izvedbe storitev portala, o čemer vas tudi obvešča na straneh portala;
  • osebni podatki, uporabljeni za namene storitev portala, so ustrezni in po obsegu primerni glede na namen zbiranja;
  • na portal svoje osebne podatke vnašate prostovoljno in imate pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka, blokiranja in njihovega izbrisa na način, ki ga omogočajo te spletne strani.

Sledenje uporabnikom portala

Upravljavec avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, število obiskovalcev, koliko časa obiskovalci ostanejo na spletnem mestu, ipd.. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Uporabili jih bomo z namenom izboljšanja uporabe spletnega mesta. Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo varovala zasebnost uporabnikov spletnega mesta.

Varnostne značilnosti  portala

Upravljavec se zaveda pomena varnosti, zato si prizadeva varovati vaše osebne podatke. Nepooblaščen dostop do njih, njihovo uporabo in razkritje preprečuje s številnimi varnostnimi tehnologijami in postopki. Osebni podatki, ki jih vnašate na portal, so shranjeni v računalniških sistemih z omejenim dostopom na nadzorovanih mestih.

Povezovanje z drugimi spletnimi mesti

Druga spletna mesta, s katerimi se povežete preko portala, lahko vsebujejo določila o zasebnosti podatkov, ki se razlikujejo od določb te Izjave o zasebnosti. Zaradi zaščite vaše zasebnosti vam svetujemo, da si ogledate izjave o zasebnosti tudi na ostalih spletnih mestih, do katerih dostopate prek portala.

Trženje

Z vašim soglasjem lahko upravljavec uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih na portalu. Prejemanje teh e-poštnih sporočil lahko kadar koli prekinete tako, da sledite navodilom v prejetem e-sporočilu.

Upravljavec se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi. Informacije o posamezniku bo upravljavec obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

Upravljavec za prijavo na e-casopis uporablja strogi sistem prijave (t.i. opt-in), kar pomeni da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki so se izrecno strinjale, da želijo prejemati elektronska obvestila portala. S posebnim računalniškim sistemom, ki je zaščiten pred zlorabo nezaželene (spam) pošte in varovan z gesli, upravljavec zmanjšuje možnost zlorabe osebnih podatkov posameznika s strani tretje osebe.

Upravljavec v največji meri skrbi za varnost pridobljenih podatkov in v nobenem primeru ne bo namerno predal podatkov tretji osebi, vendar pa v primeru tehnične napake ne odgovarja za morebitno škodo, izgubljene podatke in nevšečnosti, ki so lahko posledica nepričakovanih težav.

Spremembe izjave o zasebnosti in stik z uporabniki

Glede na dopolnitve Zakona o varstvu osebnih podatkov lahko upravljavec Izjavo o zasebnosti posodobi. Spremenjena Izjava o zasebnosti velja od objave na spletni strani.

Glede uporabe portala ter za vsa druga vprašanja in pripombe, smo vam na voljo na info@categoryconsulting.eu. Potrudili se bomo, da boste dobili odgovor v najkrajšem možnem času.

Zadnjič posodobljeno: 1.9.2013